Vaterpolisti Srbije tokom proslave zlata u Tokiju (©Reuters)
Vaterpolisti Srbije tokom proslave zlata u Tokiju (©Reuters)

Zvanično: Vaterpolo apsurd - dva Svetska prvenstva u šest meseci, u godinu dana i Olimpijske igre

Vreme čitanja: 1min | uto. 01.02.22. | 11:56

Potvrđeno je

Najavljeno je prošle sedmice, sada je zvanično potvrđeno – naredno Svetskog prvenstvo u vaterpolu pomera se sa ove na sledeću godinu.

Umesto u maju ove, naredna planetarna smotra najboljih selekcija zakazana je za period od 14. do 30. jula 2023. godine u Fukuoki, Japan. Samim tim pomereno je i 20. Svetsko prvenstvo sa novembra 2023. na januar 2024. godine u Dohi.

Izabrane vesti

Odbojka, CEV kup – 18.00: (1,03) Belšatov – Arkada Galati (9,00)

Dakle, dva Svetska prvenstva igraće se u razmaku od šest meseci, dok su Olimpijske igre zakazane za pola godine kasnije. U godinu dana tri najveća takmičenja...

Razlog svih ovih pomeranja je i dalje nestabilna pandemijska situacija u svetu. Čelnici FINA saglasili su se sa predlogom japanskih vlasti da se turnir pomeri za više od godinu dana. Što se tiče kalendara takmičenja za 2022, Prvenstvo Evrope će se u septembru igrati u Splitu.

Aktuelni šampion sveta je Italija, pošto je u Južnoj Koreji 2019. godine savladala Španiju rezultatom 10:5. Srbija je poslednju svetsku krunu uzela 2015. u Kazanju. Dve godine kasnije Delfini su bili treći.


tagovi

Svetsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija SrbijeFINA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara